Kort fortalt om Sense

Sense er udviklet af Susy Wengel, der selv har kæmpet med vægt og overspisning.

Navnet Sense er inspireret af det engelske udtryk "common sense", som på dansk betyder sund fornuft, og det er netop hvad Sense går ud på, at bruge sin sunde fornuft i forhold til sammensætning og mængder af mad.

Sense er for alle uanset køn, alder, størrelse og vægt og det kan være for hele den lille familie. Det er for alle som ønsker et varigt vægttab  og en sundere livsstil eller hvis du vil vedligeholde din vægt med en sund livsstil.

Sense er ikke en kur men en livsstil, Sense er et redskab, der på sigt hjælper dig med at få et naturligt og afslappet forhold til mad og sundhed, opnå madro og dermed slippe din kurmentalitet.   

Alt er tilladt og det giver os ro, når vi kan nyde det vi virkelig sætter pris på.

Konceptet er, at du spiser den mad, du plejer, med i en "senset" udgave.

Du vil derfor ikke opleve, at du skal lægge hele din kost om eller spise noget du ikke kan lide. Det betyder også der er stor sandsynlighed for, at din livsstilsændring vil holde på sigt.

Image

Hvad er Sense

Sense principperne brygger på sund fornuft, du skal ikke tælle kalorier eller veje din mad, men du skal bruge størrelsen på dine hænder.

Mængden af den mad du spiser, "måles med dine håndflader", til hvert hovedmåltid får du mulighed for at spise 4 håndfulde mad, og er de rigtig sammensat sikre det dig mæthed og en optimal kostsammensætning, der gør at du får et stabilt blodsukker gennem hele dagen.

Image

Sense Spisekassemodel

Sense princippet giver dig nogle mentale værktøjer til at hjælpe dig, et af de vigtigste er spisekassemodellen som fortæller hvad og hvor meget du skal spise pr måltid, for at få en sund og ernæringsrig kost.

Du har 3 spisekasser dagligt, der hver svarer til et hovedmåltid.

Hver spisekasse består af 1-2 håndfulde grøntsager, 1 håndfuld protein og 1 håndfuld stivelse/kulhydrater samt 1-3 spsk. fedtstoffer.

Du kan herudover valgfrit vælge 2 spsk. mælkedressing pr. måltid og 3 dl mælkeprodukt pr. dag.

Følger du spisekassemodellen får du et måltid som er fornuftigt sammensat i de rette mængder, så du bliver mæt og får et stabilt blodsukker.

Når du følger principperne er du i kalorieunderskud og kan tabe dig gennemsnitlig 400-800 gram om ugen hen over en længere periode.

Vi anbefaler at følge Sense spisekassemodellen fuldstændigt med de 3 måltider pr. dag de første 14 dage, for at lære principperne at kende, blive fortrolige med dem, mærke sult og mæthed.

Sense er meget fleksibelt, så efter de første 14 dage, kan du gøre Sense til dit eget.

Spisekasserne følges af andre mentale værktøjer, som kan hjælpe dig igennem din rejse. Du må aldrig få dårlig samvittighed, alt kan lade sig gøre.

Vil du høre mere om Sense, spisekassemodellen og om de mentale værktøjer, der hjælper dig til et varigt vægttab, så kontakt mig gerne, du kan også tilmelde dig holdforløb eller individuelt forløb.

Image

Hvad er Sense ikke

Sense er ikke endnu en slankekur i rækken
Sense har ingen regler
Sense er ikke strikse madplaner med fødevarer du ikke kan lide
Sense har ingen forbud, det er slut med forbudt
Sense er ikke sort/hvid, det tilpasses dig og dine behov

Image
ImageImageImageImage